Activiteiten

De Meulenkaomer is gevestigd in de westvleugel van molen Woldzigt. De Meulenkaomer is geopend van eind april tot eind september. Gedurende het seizoen nemen we deel aan verschillende activiteiten van de molen en van andere organisaties.

De Kunstroute 2019, tijdens het weekend van 11 en 12 mei, was een daverend succes. Op verschillende locaties in Roderwolde en Foxwolde waren exposities ingericht met werk van amateurkunstenaars uit de gemeente Noordenveld. Een grote stroom bezoekers trok door Foxwolde en Roderwolde. Het terras van het Rode Hert puilde uit. Hier en elders in het dorp werd life muziek gespeeld. De Meulenkaomer en de molen hebben twee fantastische dagen gehad. Zie voor een uitgebreide foto-impressie www.ditisroden.nl .

Wij zijn open op de volgende dagen:

  • van eind april tot eind september, dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00,
  • en op afspraak.
  • N.B. De Meulenkaomer is ook op dinsdag en woensdag geopend als molen Woldzigt gesloten is!
  • Bij bijzondere evenementen, zoals de Nationale – en Drentse Molendagen, is de Meulenkaomer tegelijk met molen Woldzigt geopend.

ALLE GEPLANDE ACTIVITEITEN IN 2020 WORDEN VERSCHOVEN NAAR 2021. WIJ HOPEN DAT HET LEVEN DAN WEER ZIJN NORMALE GANG KAN GAAN.

Expositie 2020

Schilderijen van de heer Misker uit Hoogkerk

Overzicht activiteiten 2020

DE ZOMERMARKT 2020 IS OP ZONDAG 9 AUGUSTUS OP HET VOORTERREIN VAN MOLEN WOLDZIGT.

Open Monumentendagen 2020, 8 en 9 september

De Meulenkaomer is gedurende deze beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. In de tent op het grasveld voor de molen worden traditionele streekgerechten aangeboden, zoals poffert en bonenbraai. Ook molen Woldzigt is deze dagen volop in bedrijf.